سرمقاله

اتحاد نیرو آفرین است

به مناسبت مبارزه متشکل کامیون‌داران اران

پیشبرد سیاست ترامپ در شکل قتل عام مردم غزه توسط اسرائیل

دولت اسرائیل از همان بدو ظهورش سیاست اخراج فلسطینی‌ها  را از وطن‌شان دنبال کرده‌ است. این دولت از همان روز اول این سیاست را تا کنون با سرکوب و کشتار پیش برده و منطقه تحت نفوذ خود را گسترش داده است.

بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۲ این سیاست با بهانه نابودی حماس و آزادی گروگانها با شدت بیشتری دنبال گردیده که چند ده هزار از مردم غیر نظامی غزه در جریان آن قتل عام شده‌اند.

دونالد ترامپ در همان آغاز دور دوم ریاست جمهوری‌اش به روشنی علام کرد که مردم غزه را از منطقه بیرون خواهد راند و این سرزمین را تصاحب خواهد نمود.

این سیاسیت نه تنها با مقاومت مردم فلسطین و آزادیخواهان و نیروهای مترقی جهان رو به رو شد، بلکه اعتراض آبکی کشورهای سرمایه‌داری را نیز علیه خود باعث گردید. این کشورها از ترس مردمانشان، علیه اسرائیل اعتراض کردند و به همان اعتراض آبکی در سازمان ملل نیز بسنده نمودند.

مجموعه این اعتراضات و به ویژه مبارزه مردم غزه و پافشاریشان در ماندن در زادگاه خود، سیاست ترامپ را با شکستی مفتضحانه رو به رو ساخت. تا آنجا که ترامپ در پارلمان این کشور گفت ما سرباز به غزه نمیفرستیم و مخارجی نیز در آنجا نخواهیم داشت.

ولی او از بیرون راندن مردم غزه از سرزمین‌شان دست برنداشته است. او سعی میکند این سیاست را با توحش بی مثال دولت اسرائیل پیاده کند. سیاست اسرائیل این است: یا بروید و یا قتل عام شوید. تاکتیکی را نیز که برگزیده است، کشتار مردم و در گرسنگی و تشنگی نگهداشتن آنهاست.

نیتانیاهو میگوید: «ما در آستانه ورود گسترده و همه‌جانبه به غزه هستیم ... نیروهای ما وارد نمی‌شوند که خارج شوند.»

اکنون کشتار و قحطی در غزه بیداد میکند. کودکان و زنان و مردان رنجور و رنج‌ دیده‌ی که از بمباران و پرتاب موشک‌ها جان به در برده‌اند، از گرسنگی و تشنگی جان میسپارند. بشریت در طول تاریخ‌اش لحظات و دقایق اندکی شاهد چنین درنده خوئی و جنایات و نسل کشی بوده است. فقط از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تا کنون ۲۵۰۰ فلسطینی در اثر بمباران و شلیک نیروهای اسرائیلی جان باخته‌اند.

دولت اسرائیل همچون رژیم ایران، یک دولت سرمایه‌داری فاشیستی دینی است. چنین دولت‌هائی همیشه باعث جنایات فجیع تاریخی میگردند. از دو ماه پیش اسرائیل راهِ آب و غذا را به روی مردمِ عزیز از دست داده، آواره، گرسنه و تشنه غزه بسته است. ارتش اسرائیل در شمال غزه به کشتار مردم مشغول است و بخشی هم مأمور کوچ دادن نزدیک به دو میلیون از اهالی غزه به ویرانه‌های جنوب غزه است. بسیاری از فاشیست‌های اسرائیلی عمیقا دچار اوهامند. مثلا بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل میگوید:  مردم غزه به ناامیدی خواهند رسید، خواهند فهمید که هیچ امیدی باقی نمانده و دیگر چیزی برای ماندن در غزه وجود ندارد، و به فکر کوچ کردن برای آغاز زندگی جدیدی در جایی دیگر خواهند افتاد». این، همان سیاست ترامپ است. ولی تجربه نشان داده است که مردم غزه یاد گرفته‌‌اند، تصمیم گرفته‌اند و مصمم هستند که بمانند.

جنایات رژیم اسرائیل در غزه بی جواب نمانده است. امواج پشتیبانی اکثریت مطلق مردم جهان از مردم غزه و مبارزات آن علیه اسرائیل، فشار زحمتکشان و مردم مترقی کشورهای مختلف به دولت‌های خود جهت بازداشتن اسرائیل در تشدید فشار به مردم غزه باعث موضع گیری سازمان ملل علیه تهاجمات اخیر اسرائیل به غزه گشته است. مهمتر از همه این که مردم اسرائیل هر روز به جنایات دولتشان علیه مردم غزه آگاه‌تر میشوند. آنها وارد خیابان شده‌اند. تصاویری از نوزادان و مادران فلسطینی که در اثر تهاجم ارتش اسرائیل کشته شده‌اند را حمل میکنند، نیتانیاهو را به باد انتقاد میگیرند که او جنگ را نه برای آزادی گروگان‌ها و نابودی حماس بلکه به خاطر ماندن خودش در قدرت ادامه میدهد.

مردم غزه با دادن ۶۰ هزار قربانی و ده‌ها هزار مصدوم و کشوری ویرانه، همچنان در کشورشان پابرجا ایستاده و مقاومت مسلحانه را گسترش داده‌اند. . در این مدت ۲۲۷ خبرنگار نیز جانشان را از دست داده‌اند. در نیروهای مقاومت غزه علیه فاشیست‌های اسرائیلی یک تغییر کیفی به وجود آمده است. اگر در ابتدای درگیری در ۲۰۲۲ علیه تهاجم ارتش اسرائیل فقط نیروی حماس متشکل و مسلح بود، اکنون خارج از حماس جوانان غزه مسلح شده‌اند. به طوری که حتی بی بی سی که یک مدیای امپریالیستی است و از هر مقاومت مسلحانه علیه هر دولت سرمایه‌داری بی نهایت متنفر است، مجبور میشود چنین بنویسد: «یورش گسترده اسرائیل بیش از یک سال پیش، ساختار نظامی حماس را در هم شکست. اما اکنون اسرائیل با یک شورش مسلحانه روبه‌رو است، پدیده‌ای که تاریخ نشان داده تا زمانی که نیروهای تازه‌نفس حاضرند برای شکست دشمن بجنگند و بمیرند، می‌تواند سال‌ها ادامه یابد.» در واقع این هشدار بی بی سی به جنایت کاران متشکل در دولت اسرائیل است نه بزرگداشت مبارزه مسلحانه جوانان غزه.

این تاکتیک نیز شکست خواهد خورد و مردم غزه بر سرزمین‌شان خواهند ماند و کشور مستقل خود را بنا خواهند نمود. آن روز دور نیست.

شیوه تفکر یک خرده بورژوا: یک خرده بورژوا خود را مرکز عالم میداند. او مرتب از منافع عام پرولتاریا صحبت میکند ولی در عمل منافع عام خود را دنبال میکند. دفتر و دسک سازمانی خودش هدف است و فریادهای پرولتاریا پرولتاریای او هدفی جز تحکیم این دفتر و دسک ندارد.